Foto Martin Zemering

Martin Zemering

Biografie

Martin Zemering werd geboren in 1988 in de stad Groningen en groeide op in Finsterwolde, waar hij nog steeds woonachtig is. Als kind stond hij al voor de spiegel, onder de douche of op zijn kamer te zingen. Een afstandsbediening fungeerde dan als denkbeeldige microfoon…

Toen het televisieprogramma ‘Idols’ populair werd, organiseerde Martin’s toenmalige school ook een talentenjacht. Hij besloot zijn talent daar tentoon te spreiden. De jury was zeer enthousiast en Martin belandde in de finale! Eindelijk had Martin zijn optreden voor groot publiek, waar hij altijd zo van droomde. De reacties van het publiek waren ook fantastisch en het smaakte naar meer….Het was tijd om de volgende stap te zetten. Misschien wel de moeilijkste stap, want hoe kom je in de grote muziekwereld terecht?

In 2005 kreeg Martin weer de kans om op een feestavond in het dorp 2 liedjes ten gehore te brengen. Langzamerhand kwam de vraag om nog een keer op een feestje op te treden en zo rolde het balletje steeds verder richting een carrière als allround-zanger.

In mei 2008 kwam een tweede grote droom voor Martin uit, zijn eerste eigen single! Benni Drenth, leadzanger van de Groningse band ‘De Pompers’, een goede bekende van Martin, kwam met het nummer “Vergeef me m’n fout” op de proppen. Nadat de single was uitgebracht, werd er ook een heuse videoclip gemaakt. Het nummer kwam in allerlei hitlijsten van radiostations terecht en de prachtige clip werd opgepakt door TV Noord. De kroon op alles was een 20e plaats in de jaarlijkse ‘Alle 50 Goud’. “Vergeef me m’n fout” hoorde opeens bij de beste 20 platen van de provincie Groningen!

Na alle successen werd in januari 2009 de tweede single “Al zou ik het willen” uitgebracht. In samenwerking met het populaire Groningse duo ‘Lucas en Gea Hulshof’ werd er aan dit nummer gewerkt. Ook nu werd er weer een videoclip gemaakt, die ook weer veel was te zien op RTV Noord en TV Oranje. Het vlotte en knallende “Al zou ik het willen” kwam ook weer in verschillende hitlijsten terecht.

Mede dankzij deze successen, heeft Martin een naam opgebouwd in het noordelijke muziekwereldje. Ook als allround-zanger voor allerlei feesten en partijen. Zijn enthousiasme, spontaniteit en stemgeluid komt uitstekend tot zijn recht tijdens de live-optredens. Want naast het Nederlandstalige lied, heeft hij een zeer breed repertoire van allerlei bekende, gezellige en swingende Engelstalige songs. Ook nummers van artiesten als Bryan Adams, Robbie Williams, Elvis Presley en CCR zijn Martin op het lijf geschreven.

In September 2010 mocht Martin aantreden op het Megapiratenfestijn in Onstwedde, waar die avond ±6000 mensen aanwezig waren. Daar ontmoette Martin de bekende tekst- en songwriter/producer Martin Sterken. Na enig vervolgcontact, vond Martin het tijd om aan de slag te gaan en vervolgens in samenwerking met Sterken iets nieuws op te nemen.

Twee jaar na het nummer "Al zou ik het willen" heeft Martin in mei 2011 weer een nieuwe cd-single gepresenteerd met dit keer maar liefst 2 nummers. De titel van de single is; "Laten we samen zijn". Dit nummer is natuurlijk de eerste track van de cd en track 2 is getiteld; "Zonder jou ben ik niets.

Kortom gezegd is Martin druk bezig in de muziekwereld en we zullen in de toekomst zeker meer horen van deze zanger uit het hoge noorden.

Agenda

  • Geen aanstaande evenementen

Informatie/Boekingen

Voor informatie en boekingen kunt u bellen naar 06 12 14 20 68 of het onderstaande formulier invullen.